OM MÄSSAN

Detta är mässan i Dalarna där ni producenter och importörer av vin, mat, delikatesser, öl, avec, champagne, mm möter både allmänheten och branschrepresentanter från regionen Dalarna och dess närområden. Vår senaste mässa lockade 2300 besökare och vi utvecklar nu mässområdet och dimensionerar mässan för ca 50 utställare och 3200 besökare. Mässan genomförs på Quality Hotel Galaxen i Borlänge. Föregående års utställare beskrev Galaxens lokaler som mycket mysiga och med en samtalsvänlig akustik. Detta är mässan som utvecklar er eftermarknad samt möter en köpkraftig publik!

DATUM OCH TIDER

Fredag 3 april kl. 14-21
Lördag 4 april kl. 13-19

Provsmakning av vin och andra drycker

Under mässan kommer utställarna erbjuda provsmakning av drycker som kunderna betalar för med provsmakningskuponger. Kupongerna betingar ett värde av 10/20/40 kr styck och köps på mässan eller på internet för 100/200 kr/häfte. Ni avgör antalet kuponger utifrån ert värde av det som provsmakas.

Försäljning av mat och alkoholfria drycker

Mat och dryck hör intimt ihop. Eftersom småskalig och lokal produktion av mat och dryck ökar i Sverige ökar också intresset hos allmänheten för era varor. Under mässan kommer utställarna erbjuda en mångfald av delikatesser exempelvis choklad, honung, marmelad, bröd, oljor, chark, vilt, kaffe, te, ost, glass, mm. Maten som erbjuds kan provsmakas och säljas på plats och vi uppmuntrar matutställare som kan erbjuda mattallrikar. Våra besökare uppskattar detta som komplement till dryckesprovningarna. Mässan är också ett tillfälle att marknadsföra gårdsbutiker, hemtransporter av köttlådor, ekologiska produkter, matkassor, branschtidningar och intresseföreningar mm. Matutställare får ej tillaga/tillreda mat i mässlokalerna. Ta kontakt med arrangören vid frågor om detta. Eftersom vårt mål är att erbjuda en bredd av smakupplevelser till våra besökare kommer vi som arrangörer förbehålla oss rätten att begränsa antalet utställare inom olika produktområden för att garantera mångfald och bredd inom matområdet. Detta gör vi även för att er försäljning kommer bli så lyckosam som möjligt.

Mässlokaler

Quality Hotel Galaxen är en av Dalarnas största konferens- och nöjesanläggningar. Mässområdet omfattas av tre angränsande lokaler samt en separat yta för garderob, glasutlämning mm. Arrangören eftersträvar att det finns en bra variation med dryck och matuställare i samtliga lokaler. Seminarier efterfrågas alltmer och kommer upplåtas i angränsande lokaler i anslutning till mässområdet.

Monter och priser

I monterpriset ingår elanslutning 10A/230V, bord och en presentation av ert företag på hemsidan samt utställarmat tillsammans efter stängning fredag kväll. Dessutom ingår en uppskattad utställarlounge där er monterpersonal kan vila upp sig och inta kaffe, vatten, frukt & tilltugg under mässan.

Priset per kvadratmeter för monterplatserna är 875 sek/kvm. Montrarna är 2 meter djupa. Minimiyta är 4 kvm. Har ni andra önskemål ta kontakta med arrangören. Möjlighet till delning av monter finns (se avtalet). I anmälan på hemsidan kommer ni finna olika val för era behov i er monter.

2×2 3000:- ex moms.
3×2 4000:- ex moms.
4×2 6000:- ex moms.
5×2 7500:- ex moms.
6×2 9500:- ex moms.

Andra monterytor, annan utrustning, tekniska frågor mm, skicka e-mail till info@matvinmassan.se.

BESÖKARE

Vi vänder oss huvudsakligen till vin-, dryck- och matintresserade konsumenter i regionen Dalarna-Gävleborg med över 550 000 invånare. Åldersgräns för mässan är 20 år. Utöver dryck och matintresserade konsumenter bjuder vi in branschfolk från besöksnäringen bl.a. restauranger, hotell och livsmedelskedjor samt vin- och matklubbar och branschtidningar. Arrangören planerar för 3200 mässbesökare under två dagar. Biljettsläpp under sommaren 2018.

Kommunikation

Mässlokalen ligger inom fem minuters promenadavstånd från Borlänges centrala buss- och tågstation. Goda parkeringsmöjligheter finns för både utställarna och besökare. Valet av mässplats i Borlänge (Dalarnas handelscentrum) är optimal utifrån kommunikationsmöjligheterna från angränsande kommuner och tätorter! Klicka här för karta.

Boende

Vill ni bo bekvämt så kan ni övernatta på Quality Hotell Galaxen där mässan äger rum. Uppge att ni är utställare på mässan så får ni rabatt på boendet.

Seminarier och särskilda provningar

I mässlokalen finns det flera föreläsningssalar där ni kan presentera särskilda provningar. Lokalerna rymmer upp till 40 personer. Vill ni erbjuda Seminarier, föreläsningar eller speciella provningar under mässan tar ni kontakt med oss på info@matvinmassan.se. Vår biljettförsäljning börjar 1:a december 2019. För att vara med i den första annonseringen av mässan och era seminarier ska detta anmälas till arrangören senast 25 november 2019. Med er anmälan skickar ni en beskrivning av seminariet som  vi kommer att lägga på vår hemsida och annonseringar. Beskrivningen omfattar även ert pris till kunderna inklusive moms samt serviceavgift 60 sek/person (exkl moms).

Anmälan

Anmälan sker från 1 november 2019. I avgiften ingår monterplats, elanslutning 10A/230V och bord samt en presentation av ert företag på vår hemsida med text och bild. I samband med anmälan förbinder sig utställarna att följa de bestämmelser som anges i avtalet. Klicka här för att se avtal med samtliga detaljer. I och med att föregående mässa blev fullsatt så uppmanar vi er att skicka in anmälningar så snart som möjligt. Här är en länk till formuläret.

Välkomna önskar vi på Quality Hotel Galaxen