Mässans utställare – nedan är 2018 års utställare.

Här följer en kort presentation av mässans utställare 2018.

Denna kompletteras allteftersom fler utställare anmäler sig. 

Brix Wine was founded by Jörgen Lindström Carlvik in 2014, with the sole objective of providing serious and objectively written articles about wine, including ratings that people can trust. When we conduct tastings or provide education, you can rely on that this will done professionally and include more in-depth knowledge than you thought possible.

We are also proud importers of wines from serious producers across the globe. We’ve teamed with people, sharing our idea about why wine is important; it’s about history, stories and lasting memories. At Brix Wine, we seriously adore our daring winemakers, and envy their passionate work – day in, day out – in order to capture the essence of one specific place, leading to wines with a strong sense of ”somewhereness”. Besök hemsidan www.brixwine.se

Welcome to our vinous adventure!

 
MarinaBonnevier form/design är ett företag verksamt i Gävle, med atelj`e på egna gården i Norra Åbyggeby. Marina arbetar främst med sin keramik men hon är även textilare med vävning som huvudteknik t ex kuddar, dukar och plädar oftast i lin. Keramiken är handbyggd ( inte drejad) och ser ut som trä. Allt går att använda i ditt kök och förgyller din mat o vin upplevelse, keramiken blir ofta benämnd som ” en snackis” vid borden. Keramiken är ugnsfast och tål maskindisk. Företagspresenter går att beställa, då tillverkar vi med din egna logga på! Besök hemsidan MarinaBonnevier.se
Cantina del Re är ett nystartat importföretag, godkänd leverantör till Systembolaget, som specialiserar sig på italienska viner. Vi samarbetar med ett fåtal utvalda exklusiva producenter som kan garantera kvalitet och genuina italienska smakupplevelser från respektive vingårdsdistrikt. Helena, som är den svenska delägaren kommer ifrån Borlänge och har ett förflutet i hotell- och restaurangbranschen både i Sverige och Italien. Giovanni Ben, som representerar Italien, kommer från Udine i nordöstra Italien och är utbildad enolog och medem i det italienska nationella enologsamfundet. Cantina del Re hälsar alla besökare varmt välkomna till vår monter för att tillsammans uppleva doften av Italien. Benvenuti da Cantina del Re!
Sälens Fjällbryggeri startades i december 2012 av Pelle Hoffman i Fjällbagarns lokaler i Sälen. Ölen de brygger är färsköl, dvs den är opastöriserad & ofiltrerad. Det fina vattnet på fjället ger också en egen karaktär på Pelles öl, rent klart källvatten. Sälens Fjällbryggeris sortiment hittar du i baren på Gustav Grill & Bar i Lindvallen, tillsammans med mycket annat.
Johan Lidby Vinhandel AB startade sin verksamhet i november 1999. Från början ett enmansföretag baserat i hemmet. Stegvis har vi vuxit till dagens personalstyrka om 17 personer. Den gemensamma nämnaren för oss är attraktionen vi delar för mat, dryck och människor. Ett intresse som inneburit att nästan samtliga som arbetar hos oss har ett förflutet inom restaurangbranschen. Vi har förmånen att få arbeta med vårt intresse och vi ser som vår viktigaste uppgift att stimulera människors lust att upptäcka kvalitativa och personliga drycker. Jag tycker att i vin, precis som i livet, är det uppenbara ofta är det mest flyktiga medan det till ytan svårtillgängliga är det mest bestående. Det som krävs av oss människor är en ansträngning, en tanke och kanske en liten uppoffring, men den står sällan i proportion till den belöning vi får i form av mångfald, karaktär och stimulans. Vi är idag baserade i Stockholm men distribuerar vin över hela Sverige. Vårt utbud omfattar cirka 350 vin- och spritsorter fördelat på drygt 70 producenter. Vi ställer ut på olika mässor runt om i landet och vi hoppas få möta er där för att prova, diskutera, resonera och förhoppningsvis, stimuleras tillsammans.
Vi importerar vin från hela världen med stort fokus på ekologisk produktion. Under de senaste åren har flertalet av våra produkter konverterats till ekologiskt certifierade, något som vi kontinuerligt arbetar med då vi anser att hållbar produktion är nödvändigt för kommande generationer. Miguel Torres brinner för frågor gällande social rättvisa, detta har även kommit att genomsyra vår svenska organisation. Som ett led i detta har vi löpande kommunikation med producenter i riskländer om socialt ansvar och ser till att deras produkter är rättvisecertifierade i den mån det går. 1998 startade Miguel Torres SA det svenska dotterbolaget Miguel Torres Sweden. Företaget har sedan dess drivits framgångsrikt och blivit en självklar aktör på marknaden. Mycket har hänt sedan 1998 och nya partners har blivit en del av företaget idag. 2017 bytte Miguel Torres Sweden namn till The Wine Collective, som ett led i att tydligare profilera sig som en heltäckande importör på den svenska marknaden.
PrimeWine har viner från hela världen och kommer presentera ett gäng olika viner. Från Svenska favoriter till nyheter på Systembolaget.
I en traditionstyngd och ibland lite konservativ bransch står Rewine för något nytt, man var först ut med att lansera det som i dagligt tal kallas kändisviner. Rewine har viner representerade i allt från det lite lägre prisklasserna till det mer exklusiva. Våra producenter är spridda över hela världen och vi letar ständigt efter dom nya stjärnskotten. Företaget har som mål och inriktning att bara sälja produkter som vi själva tycker om att dricka och detta är något som vi lyckats hålla.
Vinsmart med mat! Mat och vin i kombination är ett nästan uttjatat uttryck men ack så gott det är när dessa två gifter sig och det blir en ekvation som lyder 1+1=3. Många tror att det är svårt att få till detta men faktum är att det är ganska enkelt, vi behöver bara förstå hur maten och vinet påverkar varandra. När det råder balans mellan samtliga fem grundsmaker så blixtrar det i gomseglet. Vi kommer att under mässan gå igenom grundsmakerna sött, salt, surt, beskt och umami i olika kombinationer tillsammans med det vanligaste vintyperna. Du kommer som deltagare på Vinsmart få en massa smarta tips på hur du kan tänka för att lyckas varje gång med just ditt val av vin och mat. Redan här kan vi avslöja det smartaste tipset, öppna alltid vinet innan du börjar laga maten så vet du hur du ska krydda maten för att det ska smaka som bäst! Skål och välkomna!
Vinpiloterna är en tjänst för marknadsundersökningar av viner. På Vin- & Matmässan i Dalarna/Borlänge kan du i Vinpiloternas utställningsmonter vara med och prova och tycka till om ett urval olika viner. I gengäld för att du provar 2-3 olika viner och svarar på en enkät så får du en present och möjlighet att vara med i Vinpiloternas panel även efter mässan. Vinpiloterna hjälper vinföretag att komma i kontakt med den vinintresserade allmänheten för att få feedback och förslag på hur viner och vinvarumärken kan förbättras. Oavsett hur mycket du kan om olika viner eller vilka favoritviner du har så är din åsikt intressant och värdefull – välkommen till Vinpiloternas monter på mässan!
Välkommen till oss på WineHouse Bilberg. Vi är ett familjeföretag och det är så vi arbetar tillsammans med kunder och leverantörer, alla som en stor familj. 90% av de vingårdar vi arbetar tillsammans med, är som vi, familjeföretag, där kunskap, kultur och utveckling på ett naturligt sätt gått vidare från generation till generation. Vingårdar som kombinerar en passion för det genuina med framåtanda. Småskaliga producenter med kontroll på allt från vinranka till buteljering. Som samtidigt måste vara innovativa för att bli upptäckta och framgångsrika. Vi har däremot valt bort innovationer som bag-in-box. Vi föredrar känslan i den traditionella buteljen och anser att vin mår bäst i naturprodukten glas.
Vi motiveras av att finna välsmakande viner som passar till vardags och fest. Winebee AB är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder. Vi är ungt företag som har målsättningen att erbjuda ett brett sortiment med välsmakande viner till ett skäligt pris. Vi som driver företaget uppskattar god mat med matchande goda viner. Att hitta kombinationen där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Det är detta som driver oss att hitta viner som passar bra till det som vi äter både till vardags och fest. Det vill vi förmedla med de viner vi har till Er.
En nyhet för Vin- & Matmässan i Dalarna/Borlänge är det spännande provningskonceptet Vin & Yang. Idén bakom Vin & Yang är att presentera och låta mässbesökare prova två olika viner som är varandras motsatser, men där inget av vinerna är bättre eller sämre än det andra – bara annorlunda. Yin och Yang, som konceptet har sitt ursprung i är centrala begrepp inom kinesisk filosofi och symboliserar ytterligheter. Yin och yang, av kinesiska yin, skuggsida, yang, solsida, är universums urkrafter. Yin och yang handlar om balans mellan två krafter. Krafterna är varandras motsatser men kan inte existera utan varandra, det vill säga båda är lika viktiga. Enligt filosofin finns ingenting som är fel och ingenting som är rätt, allting handlar i stället om balans, omvandling och beroende trots olikheter. I Vin & Yangs monter kommer vinintresserade mässbesökare att få uppleva och förstå skillnaderna mellan två olika viner. Det kan vara ett odlingsläge, en stil eller ett produktionssätt och kunniga provningsledare guidar besökaren genom vinernas olika egenskaper och ger förklaringar till hur olikheterna matchas med mat, tillfällen, glastyp m.m. Ett speciellt utformat vinprovningsunderlägg förser de provande med både allmän och specifik produktinformation och är tänkt att tas med efter provningen.
Munskänkarna är Sveriges ledande organisation för vinprovning och vinutbildning, med över 25 000 medlemmar. Här möts alla som är vinintresserade och som vill lära sig mer om vin. Vi arrangerar vinprovningar och håller vinkurser på olika kunskapsnivåer i de lokala sektionerna runt om i landet. Som medlem får du tidningen “Munskänken” med “Vinjournalen” med heta vintips. Munskänkarna rekommenderar även vinresor till vinvärldens olika områden. Vi finns på över 170 orter i Sverige och utomlands.
Småskaligt bryggeri i hjärtat av Dalarna med hantverksmässig tillverkning och hållbarhet i fokus.I vår öl blandas sägner, mystik och musik. Per-Erik Eliasson, bryggare och grundare av bryggeriet är sedan 25 år medlem av Svenne Rubins. Utrustningen är byggd från grunden med återanvänt material från nedlagda mjölkgårdar. Bryggverket är biobränsleeldat med yttre värmeväxlare. Vi gör även lingondricka och enbärsdricka, med naturliga råvaror från skogen. För er som missade julmusten finns nu chansen att testa påskmusten istället, precis lika god!
Sahlins Struts och Sahlins Brygghus Närproducerat hantverk av hög kvalitet och rena smaker. Kerstin och Gunnar Sahlin, Sahlins Struts är pionjärer på strutsuppfödning med ett traditionellt familjejordbruk som bas. Verksamheten har utvecklats till en populär turistattraktion med idag. 30 000 besökare per år i gårdsbutik och restaurang. Produktionen spänner från jord till bord med idén om att utnyttja strutsens hela potential, allt i harmoni med naturen. Sahlins Brygghus med Erik Sahlin i spetsen sätter kronan på verket sedan 2015.
 Hos Fine Deli hittar du omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gårdar runtom i Europa. Vår strävan är att produkterna vi marknadsför, skall i första hand vara Ekologiska, men minst vara gjorda på de bästa av råvaror utan tillsatser och producerade med omtanke om jorden. Delikatesser med en smak utöver det vanliga, en design som sticker ut, en historia att berätta och gärna prisbelönta, och i vårt tycke det bästa som går att finna.
Vi erbjuder förädlade svenska viltprodukter av högsta kvalitet. I sortimentet finns korvar samt rökta och torkade delikatesser från bl a älg, björn, vildsvin, bäver, ren och vildand. Bland våra stamkunder finns några av Skandinaviens främsta gourmetkrogar och delikatessbutiker.
Det goda från Italien erbjuder den smakrika parmigianon från Italiens gårdar .Vi erbjuder en ost helt fri från konserveringsmedel och tillsatser,vår ost består endast ren ost.Våran ost är även fri från vax och parafin och det innebär att du kan äta kanterna då dem består av den rena osten. Vår ost kan man ha till dem goda pastarätterna,en mysig kväll med vin och ost med balsamvinäger som tilltugg,gratinering på potatisgratängen,som smaksättning i svampsoppan eller varför inte grilla ostkanten med lite olivolja och piri piri.Bara fantasin kan sätta gränser.
Högkvalitativa prudukter från Togora gården till konsumentens kök! Produkter framtagna med endast kärlek och mycket möda.
Jag tillverkar allt hemma på gården i mitt lilla kokeri. På egenplockad rabarber, rönnbär, blommor och blad tillverkas marmelader, geléer, chutney och sirap. Dessa produkter används till ostbrickan, till efterrätter, köttbiten eller en bit fisk endast fantasin sätter stopp. Inga tillsatser eller E-nummer i mina produkter. I möjligaste mån eko och kravmärkta ingredienser.
Livsmedel från Härjedalen. Bröd från vårt eget bageri och förädlade bär från vårt sylt och saftkokeri.Korvarna gör våra grannar i Hälsingland. Låt er väl smaka.
Murboannas är ett mejeri med café och gårdsbutik som ligger i byn Murbo strax utanför Borlänge. Vi tillverkar vit- och blåmögelostar, hårdost, kittost, salladsost, färskost, grillost samt smör. Vi har också en gårdsbutik där vi säljer annat lokalproducerat mathantverk och ett café med hembakt fikabröd gjort på så mycket lokala råvaror som möjligt. vårt ställe ligger på en liten höjd med vacker utsikt över skogen och åkrarna. Välkommen att besöka oss! Våra öppettider är: torsdag – söndag kl 11-17
Världsmästare i senap. Ett stort utbud av smaksätter i och till mat. Det är en upplevelse som berör dig att prova våra produkter. Senap. Dressing. Kryddsåser. Grillsåser.
Vi erbjuder det professionella köket, bar-och restaurang personal & hemmakocken våra originella, snygga & exklusivt handskurna förkläden i nöt. Vegetabiliskt garvat, en helt Svenskt produkt.Design & tillverkning YRSAskinn. ”För ditt Hem, Företag & för Dig”. Lokalt producerade i Dalarna.
Hos oss på Pralinhuset jobbar vi och lever vi med choklad. Vi har lång erfarenhet inom branschen och är fortfarande idag ett familjeföretag med stor kärlek för choklad. Utöver huvudbutiken på Drottninggatan 112 så har vi även 2 butiker till i centrala Stockholm, en i Gallerian Hamngatan Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 300 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer.
Den lilla mäss- och webbutiken med det enormt goda sortimentet. Här hittar du all tänkbar lakrits från de främsta tillverkarna. Välkommen till vår monter, där du kan prova våra produkter. Vi hjälper dig dessutom gärna med att matcha våra godsaker med det du för stunden har i glaset.
Säljer oliver i lösvikt som är fyllda med vitlök mandel och tomat