MÄSSANS UTSTÄLLARE – NEDAN ÄR 2019 ÅRS UTSTÄLLARE.

HÄR FÖLJER EN KORT PRESENTATION AV MÄSSANS UTSTÄLLARE 2019.

DENNA KOMPLETTERAS ALLTEFTERSOM FLER UTSTÄLLARE ANMÄLER SIG.

Vi ställer ut med egna muffins Besök våran hemsida här
Ett svenskt familjeföretag från Varberg Vi är ett premiummärke inom choklad och kaffe. Vi säljer fantastiskt goda tryfflar i fina presentförpackningar, passar perfekt som "Gå bort present" eller när du vill uppvakta någon (eller dig själv) med något lyxigt. Till detta har vi vårt eget kaffe, ett lite lätt mörkrostat kaffe, BAR rostat och gjort på 4 olika bönor. Upplev oss på mässan. Läs mer om vår story på gooslander.se
Vi äter mer street food än någonsin och trenden visar inga tecken på att avta. Men att driva en street food-rörelse idag handlar, till och från, mer om att jaga platser att stå på och administration, än om passion för god mat. Det här vill skaparna av nya konceptet Burger Bike ändra på.
Vi kommer att servera Herman´s shrimproll = skagenluffare.
och erbjuder 10% i deli´n på Addwise produkter mot att man följer oss på sociala medier.
Vår historia började med Jakobs Karin, vår gammelfarmors mormor, som var en duktig bagarkulla. Hon hade ett enkelt men genialt recept på knäckebröd. Råg från åkrarna kring gården, vatten från den egna källan, jäst och en nypa salt. Hon lärde sin dotter Anna bakandets konst, Anna startade ett bageri och resten är som man brukar säga, historia. GAMLA GENUINA FAMILJERECEPT – VÅR FRAMGÅNG Vi bakar fortfarande efter samma familjerecept som Jakobs Karin, i början av 1800-talet, använde när hon bakade. Men så är vi också leksingar och med dalmasars envishet och traditionskänsla har vi hållit fast vid det enkla och ursprungliga: svensk fullkornsråg, friskt vatten från egen källa, jäst och en nypa salt. Nu visar det sig att det är just detta som är framgångskonceptet.
På Deliovin står vi för kvalité & brinner för vårt lilla men otroligt fina sortiment. Vi har som idé att alltid erbjuda det "lilla extra" & sätta dig som kund i focus. Vårt mål är att alltid ha en historia bakom varje företag & produkt vi arbetar med.
Grönt och ekologiskt pop-up café! Från vår röda timmerstuga i Frostbrunnsdalens naturreservat, Borlänge, tar vi med oss vår kärlek till genuin och smakrik vegomat. På mässan serverar vi magiskt goda bakverk, grillad surdegsmacka och limemarinerad nudelsallad med alspånsrökt tofu. Slå dig ner i vårt mysiga pop-up café för en kaffe, fika eller matbit! Missa inte att bläddra i vår nyutgivna bok, där caféets egna recept och dalens fascinerande historia vävs in bland vackra fotografier och illustrationer. En bok att njuta av! Hjärtligt välkomna till oss!
På familjebryggeriet Mora Bryggeri arbetar vi för att de gamla svenska smakerna ska leva kvar. Vi arbetar hantverksmässigt och använder oss av gamla recept. Så när kunden kommer fram och säger att det smakar som det gjorde förr då känns det som att vi har lyckats. Mora Bryggeri började sin bana år 1872 och drivs sedan 2003 av familjen Andersson från Morabyn Vattnäs. Vi är stolta över att föra bygdens bryggeritradition vidare i fäders spår med våra goda öl, cider, läskedrycker, svagdricka och vatten. Hoppas att du ska tycka lika mycket om våra produkter som vi gör! Hälsningar familjen Andersson
Stjernsund Brygghus gör hantverksöl i Dalarna. Alltid ekologiskt, och med karaktär från Stjärnsund. Våren 2018 lanserades våra tre första ölsorter och fler kommer det att bli. Vi vill inte krångla till det, utan göra riktigt god öl med hög kvalitet. Öl som vi själva gillar
Granqvist Beverage House importerar och säljer kvalitetsviner, öl och spritdrycker från hela världen. Företaget grundades 1983 och har en gedigen kompetens att välja ut drycker som passar våra kunder. Försäljningen sker till de svenska, finska, norska och isländska marknaderna samt Duty-Free. Försäljning till privatkonsument i Sverige sker via Systembolaget. Bästa sättet att få reda på nyheterna om vårt sortiment är att läsa vårt magasin VINFO. Tidningen skickas helt gratis 3 ggr/år. Läs senaste numret och beställ ditt exemplar via vår hemsida. Granqvist har vid fem tillfällen (2000, 2003, 2004, 2005 och 2010) tilldelats det prestigefulla uppdraget att leverera vin till festernas fest – Nobelfesten i Stockholms Stadshus. Upptäck www.granqvistbev.se – Läs mer om nyheter, leverantörer och Granqvists sortiment på vår webbplats. Här kan du även få inspiration genom utvalda recept och beställa alla våra drycker till din utvalda Systembolagsbutik.
TOP NOTE WINE är en vinimportör med inriktning på kvalitetsviner från hela världen. Vi erbjuder en bred portfölj av högsta kvalitet med många små familjeproducenter. De flesta av våra producenter har vunnit flera internationella utmärkelser och skördat stora framgångar på utländska marknader. Vi vill att våra viner ska kunna tala för sig själva samt väcka känslor och nyfikenhet.
Våra delikatesser är mer än bara mat. De är människorna vi möter på våra resor, platserna vi besöker och kärleken till allt som omger den italienska matkulturen. Vår ekologiska olivolja Coratina vann Gold Award 2018 i världens största och mest prestigefyllda olivoljetävling i New York, NYIOOC. Vi har även fem fantastiska kompotter i sortimentet som tillverkas av eldsjälar i ett socialt project i Alba i norra Italien. Under mässan serverar vi delibrickor till dig som vill ha något riktigt gott att äta! Varmt välkommen till vår monter! / Nolo Deli Rättvik
Sigva är ett familjeföretag i andra generationen. Som en av Sveriges ledande vinimportörer har vi lång erfarenhet av branschen och har stadigt vuxit och utvecklats till ett modernt företag med gott rykte och starka resurser. www.sigva.se
The House of Taste frestar dina smaklökar! Vi erbjuder provsmakning av underbara olivoljor, kryddblandningar, pesto, grissini, tryffelprodukter och mycket mera! Här provsmakar du fruktiga vinäger med 40% färsk mosad frukt samt förstklassig balsamvinäger från världens äldsta producent. Välkomna till vår monter för en smakrik upplevelse!

För tio år sedan startade vi Vinia

Vårt mål var då att hitta vinproducenter som kunde leverera högkvalitativa viner till konkurrenskraftiga priser. Men även viner med stor försäljningspotential och möjlighet att expandera med fler produkter från samma producent.

Inte långt efter start vann vi vår första lansering med ett fantastisk Malbecvin från Domaine Bousquet. Idag har vi flera fasta listningar från Domaine Bousquet och Cameleon Malbec är fortfarande mycket populär på marknaden.

Fokus, engagemang och passion

Till en början tog vi fram till tre nyckelord för vår verksamhet: fokus, engagemang och passion. Vi arbetar fortfarande mycket nära dem. Vår intention har aldrig varit att få en stor portfölj av viner, utan att fokusera på våra starka relationer med producenter som delar våra värderingar. Det gör att vi idag har många lyckade samarbeten med producenter runt om i världen.
Vinhyllan.se samarbetar med de flesta av Sveriges duktiga vinimportörer, som åker världen runt och smakar på viner. Genom att prenumerera på våra nyhetsbrev kommer du alltid att vara informerad om de senaste nyheterna, trender, events och mycket mer.
Dala Nougat är ett litet familjeföretag som håller till i den lilla byn Linghed i Dalarna. Högt beläget med skogen in på knuten har det 110 år gamla gårdshuset förvandlats till ett nougateri. I fokus står passionen för mathantverk och naturliga råvaror när vi tillverkar fransk nougat och fransk smörkola av bästa kvalitet.
Tanken bakom House of Wine & Spirits är att du enkelt och bekvämt ska kunna köpa vin på nätet. Vi värdesätter kvalitet före kvantitet och tycker att livet är för kort för dåliga viner. Dryck skall njutas tillsammans med människor man tycker om och helst i kombination med god mat. Nu får du möjlighet att göra det. Världens bästa viner direkt hem till din dörr.Focus ligger just nu på vår, sommar och grillviner. Ta chansen att träffa Jean Marc Ducass, direkt från Italien. Han har tillsammans med de stora fotbollsstjärnorna gjort fantastiska viner. Vi pratar om Ronaldinho, Schnider, Buffon, Candela, Russo och Zamorano.    
Magnifusson är ett företag sprunget ur en fascination för chili och goda tillbehör till mat. Det var under sensommaren 2015 som en idé föddes att producera chilisåser med hög kvalitet på råvaror och helt utan tillsatsämnen. Inga förtjockningsmedel, färgämnen eller tillsatta konserveringsmedel. Vetskapen om att det är rena råvaror i produkterna sätter vi stor stolthet i. Allt producerat i Falun, i hjärtat av Dalarna.

Brix Wine was founded by Jörgen Lindström Carlvik in 2014, with the sole objective of providing serious and objectively written articles about wine, including ratings that people can trust. When we conduct tastings or provide education, you can rely on that this will done professionally and include more in-depth knowledge than you thought possible.

We are also proud importers of wines from serious producers across the globe. We’ve teamed with people, sharing our idea about why wine is important; it’s about history, stories and lasting memories. At Brix Wine, we seriously adore our daring winemakers, and envy their passionate work – day in, day out – in order to capture the essence of one specific place, leading to wines with a strong sense of ”somewhereness”. Besök hemsidan www.brixwine.se

Welcome to our vinous adventure!

 
MarinaBonnevier form/design är ett företag verksamt i Gävle, med ateljé på egna gården i Norra Åbyggeby. Marina arbetar främst med sin keramik men hon är även textilare med vävning som huvudteknik t ex kuddar, dukar och plädar oftast i lin. Keramiken är handbyggd ( inte drejad) och ser ut som trä. Allt går att använda i ditt kök och förgyller din mat o vin upplevelse, keramiken blir ofta benämnd som ” en snackis” vid borden. Keramiken är ugnsfast och tål maskindisk. Företagspresenter går att beställa, då tillverkar vi med din egna logga på! Besök hemsidan MarinaBonnevier.se
Cantina del Re är ett importföretag, godkänd leverantör till Systembolaget, som specialiserar sig på italienska viner. Vi samarbetar med ett fåtal utvalda exklusiva producenter som kan garantera kvalitet och genuina italienska smakupplevelser från respektive vingårdsdistrikt. Helena, som är den svenska delägaren kommer ifrån Borlänge och har ett förflutet i hotell- och restaurangbranschen både i Sverige och Italien. Giovanni Ben, som representerar Italien, kommer från Udine i nordöstra Italien och är utbildad enolog och medem i det italienska nationella enologsamfundet. Cantina del Re hälsar alla besökare varmt välkomna till vår monter för att tillsammans uppleva doften av Italien. Benvenuti da Cantina del Re!
Vi importerar vin från hela världen med stort fokus på ekologisk produktion. Under de senaste åren har flertalet av våra produkter konverterats till ekologiskt certifierade, något som vi kontinuerligt arbetar med då vi anser att hållbar produktion är nödvändigt för kommande generationer. Miguel Torres brinner för frågor gällande social rättvisa, detta har även kommit att genomsyra vår svenska organisation. Som ett led i detta har vi löpande kommunikation med producenter i riskländer om socialt ansvar och ser till att deras produkter är rättvisecertifierade i den mån det går. 1998 startade Miguel Torres SA det svenska dotterbolaget Miguel Torres Sweden. Företaget har sedan dess drivits framgångsrikt och blivit en självklar aktör på marknaden. Mycket har hänt sedan 1998 och nya partners har blivit en del av företaget idag. 2017 bytte Miguel Torres Sweden namn till The Wine Collective, som ett led i att tydligare profilera sig som en heltäckande importör på den svenska marknaden.
PrimeWine har viner från hela världen och kommer presentera ett gäng olika viner. Från Svenska favoriter till nyheter på Systembolaget.
I en traditionstyngd och ibland lite konservativ bransch står Rewine för något nytt, man var först ut med att lansera det som i dagligt tal kallas kändisviner. Rewine har viner representerade i allt från det lite lägre prisklasserna till det mer exklusiva. Våra producenter är spridda över hela världen och vi letar ständigt efter dom nya stjärnskotten. Företaget har som mål och inriktning att bara sälja produkter som vi själva tycker om att dricka och detta är något som vi lyckats hålla.
Spring Wine & Spirits AB importerar, marknadsför och säljer vin och spritdrycker på den svenska marknaden. Vi är ett helägt dotterbolag till Spendrups Bryggeri och arbetar nära tillsammans, framför allt avseende försäljning och distribution. Spring Wine & Spirits (tidigare Spendrups Vin AB) har importerat vin sedan 1995, då importmonopolet släpptes. Vi har sedan starten vuxit till att bli en ledande distributör av vin till Sveriges restaurangmarknad och är en av de större leverantörerna till Systembolaget. Vi importerar vin och sprit från i stort sett hela världen och representerar ett åttiotal producenter, alltifrån stora, världsomspännande vinkoncerner till det lilla familjeföretaget.

Maxa din upplevelse.

Årets teman i Vinsmarts provningar bygger på välbefinnande, och förutom goda viner kommer du få en massa tips på hur du fixar fredagsmyset, festen eller släktträffen. 

Det blir en halvtimme med härliga upplevelser, mycket skratt och inspiration där målet är ,förutom en bra upplevelse, att även hjälpa dig att få till mat och vin-kombinationer på ett bra sätt därhemma.

Vinsmarts sommelier Niclas Tuomela har jobbat i över 25 år med vin på en rad olika restauranger men även producerat vin  i Australien under flera år.

Vinerna vi kommer prova är:

Perfect Day, Pink Bubbles, Nr 74841

https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/perfect-day-7484101

MIM Natura, Brut Nature ReservaNr 7740

https://www.systembolaget.se/dryck/mousserande-viner/mim-natura-774001

Rocca di Montemassi, Sangiovese, Nr 4586

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/rocca-di-montemassi-458608

Diemersfontein, Coffee Pinotage, Nr 6315

https://www.systembolaget.se/dryck/roda-viner/diemersfontein-631501

Till vinprovningarna kommer vi bland annat ha med ost från Fine deli, och det kommer även finnas möjlighet att köpa dessa ostar i Vinsmarts monter under mässan.

Provningstider:

Fredag:

16.00

17.00

18.00

19.00

20.00

Lördag:

14.00

15.00

16.00

17.00

18.00

Provningarna startar varje heltimme på Vinsmart scenen Ingen förbokning krävs Betalning sker på plats med dryckeskuponger  
Vi motiveras av att finna välsmakande viner som passar till vardags och fest. Winebee AB är en vinimportör på den svenska marknaden som arbetar i första hand med de fem klassiska vinproducerande länderna som Tyskland, Frankrike, Spanien, Portugal och Italien. Vår ambition är att presentera små och medelstora vinproducenter från dessa länder. Vi är ungt företag som har målsättningen att erbjuda ett brett sortiment med välsmakande viner till ett skäligt pris. Vi som driver företaget uppskattar god mat med matchande goda viner. Att hitta kombinationen där mat och vin gifter sig är en upplevelse som man vill uppleva om och om igen. Det är detta som driver oss att hitta viner som passar bra till det som vi äter både till vardags och fest. Det vill vi förmedla med de viner vi har till Er.
Munskänkarna är Sveriges ledande organisation för vinprovning och vinutbildning, med över 25 000 medlemmar. Funderar du ibland på vad det är du har fått i glaset? Vill Du lära dig mer om vin, olika druvor, vin i kombination med mat och framför allt att prova viner tillsammans med andra intresserade? Då är Munskänkarna något för dig! Välkommen till vår monter så berättar vi mer om Munskänkarna i Borlänge!
Sahlins Struts och Sahlins Brygghus Närproducerat hantverk av hög kvalitet och rena smaker. Kerstin och Gunnar Sahlin, Sahlins Struts är pionjärer på strutsuppfödning med ett traditionellt familjejordbruk som bas. Verksamheten har utvecklats till en populär turistattraktion med idag. 30 000 besökare per år i gårdsbutik och restaurang. Produktionen spänner från jord till bord med idén om att utnyttja strutsens hela potential, allt i harmoni med naturen. Sahlins Brygghus med Erik Sahlin i spetsen sätter kronan på verket sedan 2015.
Vi erbjuder förädlade svenska viltprodukter av högsta kvalitet. I sortimentet finns korvar samt rökta och torkade delikatesser från bl a älg, björn, vildsvin, bäver, ren och vildand. Bland våra stamkunder finns några av Skandinaviens främsta gourmetkrogar och delikatessbutiker.
Högkvalitativa prudukter från Togora gården till konsumentens kök! Produkter framtagna med endast kärlek och mycket möda.
Murboannas är ett mejeri med café och gårdsbutik som ligger i byn Murbo strax utanför Borlänge. Vi tillverkar vit- och blåmögelostar, hårdost, kittost, salladsost, färskost, grillost samt smör. Vi har också en gårdsbutik där vi säljer annat lokalproducerat mathantverk och ett café med hembakt fikabröd gjort på så mycket lokala råvaror som möjligt. vårt ställe ligger på en liten höjd med vacker utsikt över skogen och åkrarna. Välkommen att besöka oss! Våra öppettider är: torsdag – söndag kl 11-17
Vi erbjuder det professionella köket, bar-och restaurang personal & hemmakocken våra originella, snygga & exklusivt handskurna förkläden i nöt. Vegetabiliskt garvat, en helt Svenskt produkt.Design & tillverkning YRSAskinn. ”För ditt Hem, Företag & för Dig”. Lokalt producerade i Dalarna.
Hos oss på Pralinhuset jobbar vi och lever vi med choklad. Vi har lång erfarenhet inom branschen och är fortfarande idag ett familjeföretag med stor kärlek för choklad. Utöver huvudbutiken på Drottninggatan 112 så har vi även 2 butiker till i centrala Stockholm, en i Gallerian Hamngatan Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 300 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer.
Den lilla mäss- och webbutiken med det enormt goda sortimentet. Här hittar du all tänkbar lakrits från de främsta tillverkarna. Välkommen till vår monter, där du kan prova våra produkter. Vi hjälper dig dessutom gärna med att matcha våra godsaker med det du för stunden har i glaset.
Säljer oliver i lösvikt som är fyllda med vitlök mandel och tomat