Mässans utställare – nedan är 2018 års utställare.

Här följer en kort presentation av mässans utställare 2018.

Denna kompletteras allteftersom fler utställare anmäler sig. 

Sälens Fjällbryggeri startades i december 2012 av Pelle Hoffman i Fjällbagarns lokaler i Sälen. Ölen de brygger är färsköl, dvs den är opastöriserad & ofiltrerad. Det fina vattnet på fjället ger också en egen karaktär på Pelles öl, rent klart källvatten. Sälens Fjällbryggeris sortiment hittar du i baren på Gustav Grill & Bar i Lindvallen, tillsammans med mycket annat.
Johan Lidby Vinhandel AB startade sin verksamhet i november 1999. Från början ett enmansföretag baserat i hemmet. Stegvis har vi vuxit till dagens personalstyrka om 17 personer. Den gemensamma nämnaren för oss är attraktionen vi delar för mat, dryck och människor. Ett intresse som inneburit att nästan samtliga som arbetar hos oss har ett förflutet inom restaurangbranschen. Vi har förmånen att få arbeta med vårt intresse och vi ser som vår viktigaste uppgift att stimulera människors lust att upptäcka kvalitativa och personliga drycker. Jag tycker att i vin, precis som i livet, är det uppenbara ofta är det mest flyktiga medan det till ytan svårtillgängliga är det mest bestående. Det som krävs av oss människor är en ansträngning, en tanke och kanske en liten uppoffring, men den står sällan i proportion till den belöning vi får i form av mångfald, karaktär och stimulans. Vi är idag baserade i Stockholm men distribuerar vin över hela Sverige. Vårt utbud omfattar cirka 350 vin- och spritsorter fördelat på drygt 70 producenter. Vi ställer ut på olika mässor runt om i landet och vi hoppas få möta er där för att prova, diskutera, resonera och förhoppningsvis, stimuleras tillsammans.
Vi importerar vin från hela världen med stort fokus på ekologisk produktion. Under de senaste åren har flertalet av våra produkter konverterats till ekologiskt certifierade, något som vi kontinuerligt arbetar med då vi anser att hållbar produktion är nödvändigt för kommande generationer. Miguel Torres brinner för frågor gällande social rättvisa, detta har även kommit att genomsyra vår svenska organisation. Som ett led i detta har vi löpande kommunikation med producenter i riskländer om socialt ansvar och ser till att deras produkter är rättvisecertifierade i den mån det går. 1998 startade Miguel Torres SA det svenska dotterbolaget Miguel Torres Sweden. Företaget har sedan dess drivits framgångsrikt och blivit en självklar aktör på marknaden. Mycket har hänt sedan 1998 och nya partners har blivit en del av företaget idag. 2017 bytte Miguel Torres Sweden namn till The Wine Collective, som ett led i att tydligare profilera sig som en heltäckande importör på den svenska marknaden.
I en traditionstyngd och ibland lite konservativ bransch står Rewine för något nytt, man var först ut med att lansera det som i dagligt tal kallas kändisviner. Rewine har viner representerade i allt från det lite lägre prisklasserna till det mer exklusiva. Våra producenter är spridda över hela världen och vi letar ständigt efter dom nya stjärnskotten. Företaget har som mål och inriktning att bara sälja produkter som vi själva tycker om att dricka och detta är något som vi lyckats hålla.
Välkommen till oss på WineHouse Bilberg. Vi är ett familjeföretag och det är så vi arbetar tillsammans med kunder och leverantörer, alla som en stor familj. 90% av de vingårdar vi arbetar tillsammans med, är som vi, familjeföretag, där kunskap, kultur och utveckling på ett naturligt sätt gått vidare från generation till generation. Vingårdar som kombinerar en passion för det genuina med framåtanda. Småskaliga producenter med kontroll på allt från vinranka till buteljering. Som samtidigt måste vara innovativa för att bli upptäckta och framgångsrika. Vi har däremot valt bort innovationer som bag-in-box. Vi föredrar känslan i den traditionella buteljen och anser att vin mår bäst i naturprodukten glas.
Sahlins Struts och Sahlins Brygghus Närproducerat hantverk av hög kvalitet och rena smaker. Kerstin och Gunnar Sahlin, Sahlins Struts är pionjärer på strutsuppfödning med ett traditionellt familjejordbruk som bas. Verksamheten har utvecklats till en populär turistattraktion med idag. 30 000 besökare per år i gårdsbutik och restaurang. Produktionen spänner från jord till bord med idén om att utnyttja strutsens hela potential, allt i harmoni med naturen. Sahlins Brygghus med Erik Sahlin i spetsen sätter kronan på verket sedan 2015.
 Hos Fine Deli hittar du omsorgsfullt utvalda delikatesser från små gårdar runtom i Europa. Vår strävan är att produkterna vi marknadsför, skall i första hand vara Ekologiska, men minst vara gjorda på de bästa av råvaror utan tillsatser och producerade med omtanke om jorden. Delikatesser med en smak utöver det vanliga, en design som sticker ut, en historia att berätta och gärna prisbelönta, och i vårt tycke det bästa som går att finna.
Jag tillverkar allt hemma på gården i mitt lilla kokeri. På egenplockad rabarber, rönnbär, blommor och blad tillverkas marmelader, geléer, chutney och sirap. Dessa produkter används till ostbrickan, till efterrätter, köttbiten eller en bit fisk endast fantasin sätter stopp. Inga tillsatser eller E-nummer i mina produkter. I möjligaste mån eko och kravmärkta ingredienser.
Vi erbjuder det professionella köket, bar-och restaurang personal & hemmakocken våra originella, snygga & exklusivt handskurna förkläden i nöt. Vegetabiliskt garvat, en helt Svenskt produkt.Design & tillverkning YRSAskinn. ”För ditt Hem, Företag & för Dig”. Lokalt producerade i Dalarna.
Hos oss på Pralinhuset jobbar vi och lever vi med choklad. Vi har lång erfarenhet inom branschen och är fortfarande idag ett familjeföretag med stor kärlek för choklad. Utöver huvudbutiken på Drottninggatan 112 så har vi även 2 butiker till i centrala Stockholm, en i Gallerian Hamngatan Vi säljer och marknadsför högkvalitativ choklad till rimliga priser. All choklad är endast gjord på naturliga råvaror som t.ex. färska fruktpuréer och kakaosmör. Vi specialiserar oss på tryfflar och praliner och har ett sortiment på upp till 300 olika sorter. Vi har till stor del egen tillverkning och däribland finns allt från chokladkakor till chokladfigurer.